Μενού Κλείσιμο

Πρόληψη Και Θεραπεία Για Τις Ουλές Της Ακμής

Γυναικείο πρόσωποΕνώ μπορεί να ακούγεται στοιχειώδης, η πρώτη θέση για να ξεκινήσει με θεραπεία ακμής ουλή είναι η πρόληψη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να προβλέψουν πότε θα εμφανίσουν έκρηξη ακμής ή πόσο σοβαρή θα είναι η εστία. Εάν υποφέρετε από εκδηλώσεις ακμής, έχοντας ένα καλό σύνδρομο προληπτικής θεραπείας είναι ένας δυναμικός τρόπος για να διατηρήσετε την ακμή ελαχιστοποιημένη, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης ουλών στην πρώτη θέση. Είναι όπως το πλύσιμο των χεριών σας για να αποτρέψετε την εξάπλωση των μικροβίων.

Μεταξύ όλων των παραγόντων που μπορούν να συμβάλουν στην έκρηξη ακμής, η κληρονομικότητα είναι μέρος του μίγματος. Επιπλέον, η κληρονομικότητα παίζει έναν παράγοντα στο ποσό των ουλών που θα λάβετε από την ακμή, ή με άλλα λόγια την ικανότητά σας να θεραπεύετε.

Σχεδόν όλοι οι πάσχοντες από ακμή θα αναπτύξουν κάποια μορφή ουλής, από ήπια έως σοβαρή. Όσο νωρίτερα αρχίζει η θεραπεία ακμής, τόσο πιο πιθανό θα είναι η ελαχιστοποίηση των ουλών.

Οι ουλές ακμής είναι το τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας επούλωσης του σώματος. Η μείωση των ελαστικών ινών στο δέρμα σε συνδυασμό με τις πυκνές ομάδες κολλαγόνου που αναπτύσσονται υπερβολικά συμβάλλουν στον ιστό ουλής.

Υπάρχουν δύο τύποι ουλής:

Υπερτροπικές ουλές είναι οι παχιές και αποχρωματισμένες ουλές που εμφανίζονται πάνω από την κανονική επιφάνεια του δέρματος.

Οι κηλοειδείς ουλές είναι αποχρωματισμένες ουλές στο επίπεδο του δέρματος ή κάτω και μεγαλώνουν προς τα έξω από τον αρχικό τραυματισμό παρόμοιο με ένα σημάδι τεντώματος.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές θεραπείας που είναι διαθέσιμες για να μειώσετε ή να εξαλείψετε τα ορατά σημάδια της ουλοποίησης από την ακμή.

Τοπικές λύσεις – Υπάρχουν πολλές τοπικές λύσεις. Αυτές οι αλοιφές εφαρμόζονται στην κατεστραμμένη περιοχή και έχουν σχεδιαστεί για την ενυδάτωση του δέρματος και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, γεγονός που επιτρέπει την ανανέωση και αναπλήρωση των κυττάρων του δέρματος, μειώνοντας ή εξαλείφοντας την εμφάνιση των ουλών.

Φύλλα σιλικόνης – Σύγχρονη έρευνα έχει δείξει ότι η σιλικόνη είναι μια αποτελεσματική θεραπεία στην απομάκρυνση των ουλών. Ενώ η επιστήμη του πώς λειτουργεί δεν είναι πλήρως κατανοητή, αρκετές εταιρείες κατασκευάζουν φύλλα σιλικόνης και σιλικονούχα θεραπείες που έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιήσουν ή να εξαλείψουν την εμφάνιση των ουλών ακμής.

Μικροδερμοαπόξεση – Στη μικροδερμοποίηση, ένας δερματολόγος χρησιμοποιεί έναν τροχό λείανσης με το χέρι και μια ειδική λειαντική κρέμα για να αφαιρέσει το επιφανειακό στρώμα του δέρματος. Όταν το νέο δέρμα αναπτύσσεται, είναι πιο υγιές και έχει μεγαλύτερη ελαστικότητα από το παλιό δέρμα, μειώνοντας ή εξαλείφοντας τα ορατά σημάδια της ουλής.

Χημικές φλούδες – Μια χημική φλούδα χρησιμοποιεί ένα χημικό διάλυμα φαινόλης, τριχλωροοξικού οξέος και αλφαϋδροξυοξέων για να απομακρύνει τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος που έχει υποστεί βλάβη. Παρόμοια με τη μικροδιαβροχή και την αναζωογόνηση με λέιζερ, νέα κύτταρα δέρματος αντικαθιστούν τα αφαιρεμένα κύτταρα που έχουν υποστεί βλάβη, μειώνοντας ή εξαλείφοντας τα ορατά σημάδια της ουλής.

Laser Resurfacing – Εκτελείται από ειδικευμένο χειρουργό καλλυντικών, μια συγκεντρωμένη ακτίνα λέιζερ στοχεύει στην περιοχή της θεραπείας. Καθώς η ενέργεια του λέιζερ διεισδύει στο δέρμα, εξατμίζει το νερό και το επιφανειακό στρώμα του δέρματος, αφήνοντας τα βαθύτερα στρώματα ανέπαφα. Η αναζωογόνηση με λέιζερ βοηθά επίσης στην αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος με τη συντόμευση των ινών κολλαγόνου που περιέχονται στα στρώματα του δέρματος, μειώνοντας ή εξαλείφοντας τα ορατά σημάδια της ουλής.

Πάντα φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο προτού υποβληθείτε σε θεραπεία και για ουλές. Ωστόσο, όλες αυτές οι θεραπείες έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές, οπότε μόλις βρείτε το σωστό, είναι απλώς θέμα χρόνου πριν μειωθούν ή εξαλειφθούν οι ουλές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *