Μενού Κλείσιμο

Το Πράσινο Τσάι Βοηθά Και Στην Επιδερμίδα Στο Πρόσωπο

Το πράσινο τσάι είναι το πιο καταναλισκόμενο ποτό στον κόσμο, το δεύτερο μόνο στο νερό. Η τρέλα για το πράσινο τσάι ξεπερνάει τη γεύση, καθώς αυτό το ποτό – που προέρχεται από το φυτό με λευκά άνθη, Camellia Sinensis – αποδεικνύει συνεχώς τα οφέλη υγείας και ευεξίας.

Το Πράσινο Τσάι Είναι Πλούσιο Σε Αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι γνωστά για την ικανότητά τους να βοηθούν στην καταπολέμηση ασθενειών και στη διατήρηση υγιούς κυτταρικής δομής. Η αντιοξειδωτική έρευνα έχει δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου, στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακών παθήσεων και μπορούν ακόμη και να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

Οι Ερευνητές Συνδέουν Τώρα Τα Αντιοξειδωτικά Στο Πράσινο Τσάι Με Την Πρόληψη Της Ακμής

Είναι γνωστό από καιρό ότι η τοποθέτηση μιας ζεστής τσάντας τσαγιού σε μια κηλίδα ακμής ή παρόμοια ανάπτυξη θα βοηθήσει να τραβήξει τις τοξίνες από τη βλάβη, προωθώντας ταχύτερους χρόνους επούλωσης.

Η τρέχουσα έρευνα έχει δείξει ότι τα εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού καταπολεμούν τα βακτήρια, μειώνουν την ερυθρότητα και τη φλεγμονή και μπορούν να αποτρέψουν την ορμονική δραστηριότητα. Και τα τρία από αυτά τα συμπτώματα είναι παρόντα σε κηλίδες ακμής.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που ανακοινώθηκαν στην Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας από τον δερματολόγο Dr. Gan-Wong, όταν προστέθηκαν σε μια κρέμα με περιεχόμενο 3% εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, τα αποτελέσματα θεραπείας ακμής ήταν συγκρίσιμα με τη χρήση τοπικού διαλύματος που περιείχε 4% βενζοϋλοϋπεροξείδιο, μια κοινή θεραπεία για την ακμή.Κόκκινο πρόσωπο

Τα ευρήματα του Δρ. Gan-Wong βασίστηκαν σε μια ανεξάρτητη μελέτη μόλις πάνω από 100 υποφέρουν από ακμή.

Τα άτομα δοκιμής χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες, με μία ομάδα που έλαβε τη θεραπεία με πράσινο τσάι και η άλλη έλαβε θεραπεία με βενζοϋλικό υπεροξείδιο. Καμία ομάδα δεν γνώριζε τη θεραπεία που έλαβαν, ούτε ήταν ο δερματολόγος που τεκμηριωνόταν την πρόοδό τους.

Μετά από περίοδο δώδεκα εβδομάδων, παρατηρήθηκαν σημαντικές βελτιώσεις στη μείωση της ακμής και της ερυθρότητας στους ασθενείς που χρησιμοποιούν το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού. Τα αποτελέσματα ήταν συγκρίσιμα με τα αποτελέσματα των χρηστών βενζοϋλ υπεροξειδίου.

Επιπλέον, ο δερματολόγος σημείωσε βελτιώσεις στον τόνο της επιδερμίδας στα άτομα που έλεγαν ότι χρησιμοποιούσαν κρέμα εκχυλίσματος πράσινου τσαγιού και οι χρήστες πράσινου τσαγιού ανέφεραν λιγότερες περιπτώσεις ξηρού δέρματος και αλλεργικών αντιδράσεων.

Έτσι, η κρέμα εκχύλισης πράσινου τσαγιού είχε αποδείξει ότι προσφέρει τα ίδια οφέλη στη θεραπεία της ακμής ως υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, με λιγότερες παρενέργειες.

Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου είναι μια κρυσταλλική σκόνη που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ελαστικών και πλαστικών, καθώς και καλλυντικών. Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου μπορεί να ερεθίσει τα μάτια, το δέρμα και τις αναπνευστικές οδούς και βρίσκεται στον κατάλογο επικίνδυνων ουσιών του OSHA ως προφύλαξη κατά της παρατεταμένης έκθεσης.

Αυτό Που Κάνει Το Εκχύλισμα Πράσινου Τσαγιού Ελκυστικό Ως Θεραπεία Ακμής Είναι Ότι Το Πράσινο Τσάι Είναι Φυσικό

Επιπλέον, δίνει στην ολιστική κοινότητα μια ευπρόσδεκτη μελέτη για κάτι που έχει συστήσει εδώ και χρόνια οι ολιστικοί θεραπευτές. Είναι πολύ πιθανό ότι το πράσινο τσάι έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες, οι οποίες ακόμα δεν έχουν επαληθευτεί από τη δυτική επιστήμη. Αυτό φαίνεται πολύ πιθανό, λαμβάνοντας υπόψη το τεράστιο ποσό ανεκδοτικών στοιχείων σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού.

Έτσι, σε ένα ολιστικό επίπεδο, υπάρχει τώρα μια ακόμη επιστημονικά υποστηριζόμενη θεραπεία για ακμή διαθέσιμη σε όσους θέλουν να αποφύγουν τις βλαβερές παρενέργειες των διαφόρων χημικών θεραπειών ακμής.

Με αυτό το πνεύμα, όσοι θέλουν να θεραπεύσουν την ακμή τους, αλλά μισούν την ερυθρότητα και τον ερεθισμό που προκαλούνται από το υπεροξείδιο του βενζολίου και άλλες χημικές ουσίες στο δέρμα, υπάρχει τώρα μια επιστημονικά αποδεδειγμένη, φυσική θεραπεία. Πράσινο τσάι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *