Μενού Κλείσιμο

Πόσες Διαφορετικές Ορολογίες Γνωρίζετε Για Την Λέξη “Σάουνα”;

Μεταξύ των μεγάλων πλεονεκτημάτων που προσφέρει μια παραδοσιακή φινλανδική σάουνα είναι ο απόλυτος καθαρισμός του σώματος. Η θερμότητα της σάουνας βοηθάει να ανοίξετε πόρους στο δέρμα και να ξεπλύνετε τα δομημένα βακτήρια μέσω βαριάς εφίδρωσης. Η τακτική χρήση της σάουνας είναι επίσης καλή για την κυκλοφορία του αίματος, την ανακούφιση από τον πόνο και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος. Παροχές για την υγεία και την ευεξία όπως αυτές έχουν προσφερθεί σε πολλά βιβλία και άρθρα που έχουν γραφτεί για το θέμα των φινλανδικών σάουνων.

Φινλανδία Σάουνα

Ωστόσο, υπάρχει ένα πιθανό όφελος από την παραδοσιακή κολύμβηση σάουνας που έχει παραβλεφθεί επανειλημμένα ακόμα και από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της φινλανδικής σάουνας. Όπως είναι προφανές όσο μπορεί να φανεί και στην αρχή, αξίζει να αναφέρουμε: το παραδοσιακό φινλανδικό λουτρό μπορεί να χρησιμεύσει ως μια μεγάλη εισαγωγή στη φινλανδική γλώσσα.

Η Λέξη Σάουνα Είναι Φινλανδική Λέξη

Στην πραγματικότητα, είναι η μόνη λέξη φινλανδικής καταγωγής που έχει δημιουργήσει ένα τέτοιο ασφαλές μέρος για τον εαυτό της στην αγγλική γλώσσα. Ρωτήστε τον εαυτό σας τι άλλη λέξη περιγράφει καλύτερα μια σάουνα από τη σάουνα

Αν και δεν έχουν ακόμη γίνει δεκτές στην αγγλική γλώσσα, υπάρχουν και άλλα φινλανδικά λόγια που καθορίζουν σημαντικές πτυχές της αυθεντικής φινλανδικής εμπειρίας. Η λέξη kiuas, για παράδειγμα, περιγράφει την παραδοσιακή φινλανδική σόμπα ή θερμοσίφωνα που συγκρατεί και θερμαίνει τα βράχια που είναι τόσο αναπόσπαστο τμήμα της φινλανδικής σάουνας. Όταν το νερό πετιέται πάνω σε αυτούς τους θερμούς βράχους, τότε παράγεται ατμός. Η φινλανδική λέξη γι ‘αυτό το ατμό (τόσο αγαπητό από τους φινλανδούς ενθουσιώδες σάουνα) είναι loyly.

Σε ένα παραδοσιακό φινλανδικό περιβάλλον, οι λουόμενοι κάθεται σε ξύλινα παγκάκια. Στον φινλανδικό λαό, αυτά τα παγκάκια είναι γνωστά ως lauteet. Κάθε πάγκος, ή λαϊκά, τοποθετείται σε ύψος στην αίθουσα σάουνας, όπου ο λουόμενος μπορεί να απολαύσει τον αέρα τόσο ζεστό όσο αυτός μπορεί να το ανεχτεί.

Προσθήκη στην απόλαυση ενός παραδοσιακού φινλανδική εμπειρία είναι η vihta ή Βάστα, ένα παχύ σωρό νέους, φυλλώδη κλαδιά σημύδας που είναι δεμένα μεταξύ τους και χρησιμοποιούνται από τον λουόμενο να χαστούκι για τον εαυτό του (χωρίς να προκαλούν πόνο) να προωθήσει την κυκλοφορία του αίματος και να καθαρίσει το δέρμα. Σε χώρες όπου η τρυφερή σημύδα δεν είναι τόσο εύκολα διαθέσιμη όσο είναι στη Φινλανδία, το vihta ή vasta μπορεί να αποτελείται από κλαδιά κέδρου ή λεύκας. Η πραγματική slapping του vihta ή vasta είναι γνωστή ως vihtoa στα φινλανδικά.

Σάουνα, kiuas, loyly, laude, lauteet, vihta, vasta, vihtoa. Συγχαρητήρια για την ολοκλήρωση του πρώτου μαθήματος φινλανδικού λεξιλογίου. Στη συνέχεια δουλεύουμε για την προφορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *