Μενού Κλείσιμο

Λύσεις Για Την Αποτρίχωση Σε Άντρες Και Γυναίκες

Η αποτρίχωση είναι μια δημοφιλής διαδικασία αφαίρεσης τρίχας τόσο για άνδρες όσο και για θηλυκά αυτές τις μέρες. Είναι μια μέθοδος που μπορεί να γίνει στο σπίτι σας ή από επαγγελματία σε επιλεγμένα σαλόνια και spa.

Ανάλογα με το συγκεκριμένο δέρμα, τον τύπο των μαλλιών και τον ρυθμό ανάπτυξης των μαλλιών, η αποτρίχωση είναι γνωστό ότι παρέχει ομαλή αποτελέσματα μέχρι 3-8 εβδομάδες και προτείνεται ως η πιο μακροχρόνια μέθοδος προσωρινής αφαίρεσης τρίχας.

Ενώ υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι αυτή η μέθοδος αφαίρεσης τρίχας δεν είναι τόσο οδυνηρή όσο ακούγεται, βασικά, η λύση αποτρίχωσης περιτυλίγεται γύρω από τα μαλλιά και στη συνέχεια τραβιέται. Τραβώντας τα μαλλιά και τις ρίζες της έξω στα πόδια κυρίως.

Αν ανησυχείτε για τον πόνο, μπορείτε να αγοράσετε από τον φαρμακοποιό σας ένα πήκτωμα μείωσης πόνου ή αναισθητικό ψεκασμό, το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί τριάντα έως εξήντα λεπτά πριν από την αποτρίχωση.

Και αν έχετε προβλήματα με την ακμή, αποφύγετε οποιοδήποτε είδος αποτρίχωση μέχρι το δέρμα σας είναι σαφές.

Αν δεν είστε απόλυτα αφοσιωμένοι στην παρακολούθηση μέσω της διαδικασίας αποτρίχωση, ανεξάρτητα από το πόσο πονάει, μπορείτε απλά να θέλετε να πάτε σε ένα σαλόνι και να αφήσετε έναν επαγγελματία να το κάνει για σας. Αλλά να γνωρίζετε ότι η αποτρίχωση σε ένα σαλόνι μπορεί να πάρει αρκετά ακριβά, ειδικά αν θέλετε να αφαιρέσετε τα μαλλιά από μεγάλες περιοχές. Ακριβώς για να σας δώσω μια ιδέα, συνήθως είναι περίπου είκοσι πέντε δολάρια για την αφαίρεση τρίχας από μπικίνι.

Σήμερα, υπάρχουν πολλά προϊόντα διαθέσιμα.

Με ζεστό αποτρίχωση είναι το πιο συχνά χρησιμοποιείται.

Το κρύο κηρό έρχεται σε μια πάστα ή πηκτή που δεν θερμαίνεται πριν την εφαρμογή του στο δέρμα. Το να πάρει το κερί από το δοχείο και να ελέγξει το πάχος στο δέρμα είναι αυτό που κάνει τα πιο κρύα κεριά τόσο ακατάστατα. Δεν είναι τόσο αποτελεσματικό και λιγότερο προτιμημένο από ένα ζεστό κερί. Αλλά εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, ένα κρύο κερί προκαλεί λιγότερους ερεθισμούς του δέρματος.

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν αποτρίχωσης αποτρίχωση στο σπίτι, διαβάστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες που συνοδεύουν το κιτ σας.

Πάντα δοκιμάστε μια μικρή περιοχή δέρματος για ευαισθησία ή αλλεργική αντίδραση.

Τα μαλλιά σας πρέπει να είναι λίγο μακρά, περίπου 1/8 “, για τα καλύτερα αποτελέσματα με αυτό το είδος του προϊόντος αποτρίχωσης.Έτσι, εάν οι τρίχες σας είναι μακρύτερες, τους κόβουν κάτω.Αν είναι μικρότερες, επιτρέψτε τους να αναπτυχθούν σε λίγο .

Με αυτή τη μέθοδο αποτρίχωσης, δεν θέλετε να κάνετε μπάνιο πριν.

Τα μαλλιά απορροφούν την υγρασία, γεγονός που καθιστά μαλακό και σκληρότερο για την προσκόλληση του κεριού. Τα ξηρά μαλλιά είναι σκληρά και / ή τόσο ευκολότερα για να τραβήξετε. Ελαφρά σκόνη το δέρμα σας για να απορροφήσει την υγρασία και τα φυσικά έλαια. Αυτό θα κρατήσει τις τρίχες πιο εύκολο να τραβήξει, το οποίο θα περιορίσει τη φλεγμονή.

Μερικοί άνθρωποι απολέπιση της περιοχής πριν από την αποτρίχωση για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος που μπορεί να συμβάλει στην εισχώρηση τρίχες.

Μην υπερθερμαίνετε το κερί. Δεν θέλετε να κάψετε το δέρμα σας. Μειώστε τη θερμοκρασία του κεριού για τα μαλλιά του προσώπου και χρησιμοποιήστε τον μόνο σε μια μικρή περιοχή τη φορά.

Η συνεκτικότητα του κεριού πρέπει να είναι μαλακή, όχι να τρέχει.

Η αποτρίχωση με αποτρίχωση μπορεί να σπάσει τα μαλλιά, η οποία αποτελεί την κύρια αιτία των τριχοφυιών.

Για να αποφύγετε τις τριχοφυΐες, εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα κεριού προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των μαλλιών. Αν χρησιμοποιείτε λωρίδα πάνω από το κερί, τρίψτε την προς την ίδια κατεύθυνση. Αφήστε το ένα τρίτο περίπου της ταινίας ελεύθερο, ώστε να μπορείτε να το τραβήξετε γρήγορα.

Τραβήξτε το δέρμα σας τεντωμένο και στη συνέχεια τραβήξτε την ταινία προς τα πίσω, όχι προς τα επάνω ή προς τα έξω, σε μία ομαλή κίνηση. Μην είστε δειλά – Ελαφριά τραβήγματα θα αφήσουν μόνο κομμάτια περιοχές καθώς και προκαλούν περισσότερο πόνο.

Μετά την αποτρίχωση, αφαιρέστε το πλεόνασμα κεριού με μια ζεστή υγρή πετσέτα, προσέχοντας να μην αγγίξετε το δέρμα με τα χέρια σας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μόλυνση.

Όταν το δέρμα προσφάτως κερωθεί, περιορίστε τη δημιουργία τρίχας και άλλων ερεθισμών του δέρματος, μη φορένοντας στενά ρούχα γύρω από την περιοχή.

Ένας άλλος τρόπος για να περιορίσετε σοβαρά δερματικά προβλήματα μετά τη χρήση ενός αποτριχωτικού προϊόντος αφαίρεσης τρίχας είναι η απολέπιση του δέρματος μια έως δύο ημέρες αργότερα. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή της δημιουργίας νεκρών κυττάρων του δέρματος.

Προσέξτε να μην εκθέτετε την νεοαποκτηθείσα περιοχή στον ήλιο για τουλάχιστον σαράντα οκτώ ώρες ή το δέρμα μπορεί να σκουρύνει, αλλά όχι με καλό τρόπο. Και πάντοτε να χρησιμοποιείτε έναν καλό αναστολέα ηλιακής ακτινοβολίας.

Να γνωρίζετε

Χρησιμοποιώντας ένα αποτριχωτικό προϊόν αφαίρεσης τρίχας συνήθως αφήνει μια ερυθρότητα, οπότε αν το κάνετε για μια ειδική περίσταση, το κάνετε μερικές μέρες πριν.

Τώρα, αν αποφασίσετε ότι η αποτρίχωση μπορεί να μην είναι για σας, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Κάνετε κάποια έρευνα και θα βρείτε άλλα προϊόντα αφαίρεσης τρίχας που δεν είναι αρκετά όπως, uh, “έντονη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *