Μενού Κλείσιμο

Είναι Το Γάλα Που Σας Δημιουργεί Ακμή;

Καθαρό πρόσωποΜια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην έκδοση του Φεβρουαρίου του 2005 της Εφημερίδας της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας αναζωογονεί την διαμάχη για την διατροφή της ακμής. Ο διευθυντής της μελέτης, Clement A. Adebamowo, MD, και η ομάδα του ανέφεραν την εύρεση μιας θετικής συσχέτισης μεταξύ της κατανάλωσης ακμής και γάλακτος.

Ο Δρ. Adebamowo βασίστηκε στη μελέτη σε ερωτηματολόγια διατροφής για το γυμνάσιο του 1998 που ολοκληρώθηκαν από 47.355 γυναίκες και στοιχεία που συλλέχθηκαν από γιατρούς οι οποίοι, το 1989, διέγνωσαν έφηβους με σοβαρή ακμή.

Ο Δρ Adebamowo υποθέτει ότι η σύνδεση ακμής με το γάλα θα μπορούσε να προκύψει από την παρουσία ορμονών και βιοδραστικών μορίων στο γάλα. Το ιώδιο μπορεί επίσης να προκαλέσει τις φλεγμονές της ακμής.

Σπυράκια στο πρόσωποΤο υπερβολικό ιώδιο μπορεί να ερεθίσει τους πόρους και να προκαλέσει ακμή.

Το ιώδιο είναι ένα ανόργανο ιχνοστοιχείο που ρυθμίζει τις θυρεοειδικές ορμόνες ενώ προάγει τη φυσιολογική ανάπτυξη και ανάπτυξη. Είναι παρούσα σε ιωδιούχο άλας, θαλασσινά και καλλιέργειες που καλλιεργούνται σε έδαφος πλούσιο σε ιώδιο.

Η συνιστώμενη ημερήσια δόση, RDA, ιωδίου για ενήλικες είναι 150 mcg, αλλά ένα φλιτζάνι γάλα έχει 88mcg ιωδίου.

Ο ευκολότερος τρόπος να προσδιορίσετε αν το γάλα ερεθίζει το δέρμα σας είναι να σταματήσετε να καταναλώνετε γαλακτοκομικά προϊόντα για τρεις έως τέσσερις ημέρες. Αν δεν παρατηρήσετε νέες εκρήξεις ακμής μετά από αυτή την παύση στην κατανάλωση γάλακτος, μπορείτε να μετριάσετε την πρόσληψη γάλακτος στο μέλλον για να αποφύγετε την ακμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *