Μενού Κλείσιμο

Αποτρίχωση Με Πάστα Ζάχαρης

Η αποτρίχωση με πάστα ζάχαρης είναι πολύ δημοφιλής επειδή:

  • είναι αρκετά φτηνή
  • γίνεται εύκολα στο σπίτι
  • είναι φιλική για το δέρμα
  • τα αποτελέσματα διαρκούν μερικές εβδομάδες σε πολλές περιπτώσεις

Μερικοί προτιμούν την απομάκρυνση τρίχας κατά την αποτρίχωση καθώς είναι φιλικότερη προς το δέρμα, ενώ τα παρασκευάσματα αποτρίχωσης συχνά περιέχουν πιο σκληρές χημικές ουσίες. Η πάστα ζάχαρης καθαρίζεται εύκολα με νερό ενώ το κερί μπορεί να είναι πιο ακατάστατο καθώς έχει βάση πετρελαίου.

Αποτρίχωση Με Πάστα ΖάχαρηςΕάν η ζαχαροπλαστική είναι η επιλογή σας για να απαλλαγείτε από ανεπιθύμητες τρίχες σώματος, λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές και προτάσεις για βέλτιστα αποτελέσματα:

Για να αφαιρέσετε την τρίχα από τη ρίζα, πρέπει να έχει μήκος τουλάχιστον 1/4 ίντσας ή 6 mm. Τα μακρύτερα μαλλιά πρέπει να κόβονται σε αυτό το μήκος.
Οι τρίχες πρέπει να είναι καθαρές και στεγνές πριν ξεκινήσετε την αποτρίχωση.
Αφαιρέστε όλες τις κρέμες και τα έλαια, στεγνώστε την πετσέτα και στη συνέχεια εφαρμόστε τη σκόνη τάλκ για να εξασφαλίσετε ότι το δέρμα είναι εντελώς στεγνό.
Εφαρμόστε την πάστα ζαχαροπλαστικής προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης μαλλιών.
Όταν πιέζετε τη βαμβακερή λωρίδα στην κορυφή της πάστας, αφήστε ένα μικρό τμήμα στο άκρο ελεύθερο έτσι ώστε να είναι εύκολο να το κρατάτε όταν τραβάτε πίσω.
Εάν χρησιμοποιείτε μια σπάτουλα για να εφαρμόσετε την πάστα χρησιμοποιήστε την άκρη και όχι την επίπεδη πλευρά. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι θα εφαρμοστεί ένα πολύ λεπτό στρώμα.
Τραβήξτε την ταινία πίσω απότομα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών. Μην σηκώνετε την ταινία πάνω ή έξω από το δέρμα.
Κρατήστε το δέρμα σταθερά με το ένα χέρι ενώ τραβάτε την ταινία πίσω απότομα με το άλλο χέρι.
Αντιμετωπίστε μικρές περιοχές σε μια εποχή που η αποτρίχωση υποβιβάζει σε ευαίσθητα μέρη του σώματος.
Κατά τη θέρμανση της πάστας, είτε με φούρνο μικροκυμάτων είτε με φούρνο, βεβαιωθείτε ότι η πάστα είναι ζεστή στην αφή και δεν είναι ζεστή. Διαφορετικά μπορεί να προκληθεί εγκαύματα στο δέρμα.
Αν χρησιμοποιείτε ζεστό νερό για να θερμάνετε το δοχείο της πάστας, βεβαιωθείτε ότι δεν επιτρέπετε να εισέλθει νερό στην πάστα. Η ζύμη ζάχαρης είναι υδατοδιαλυτή και θα χαλάσει εάν το δοχείο δεν είναι σωστά σφραγισμένο και το νερό εισέρχεται.

Η αποτρίχωση είναι αρκετά ασφαλής καθώς τα συστατικά της πάστας είναι φυσικά.

Μπορούν επίσης να περιέχουν συστατικά με θεραπευτικές ιδιότητες όπως κιτρικό οξύ και αραβικό κόμμι.
Με λίγη πρακτική ζαχαρωτού η αποτρίχωση μπορεί να είναι μια πολύ αποτελεσματική και οικονομική μέθοδος για να απαλλαγείτε από τα ανεπιθύμητα μαλλιά στα πόδια και στα χέρια και σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος.

Σημείωση: Οι αναστολείς τρίχας και η αφαίρεση τρίχας χαμογελούν μεταξύ τους καλά. Καθώς η ζύμη ζαχαροπλαστικής τραβά τα μαλλιά από τις ρίζες, οι αναστολείς τρίχας μπορούν να έχουν μέγιστη επίδραση στην απενεργοποίηση του θύλακα της τρίχας και στην επιβράδυνση και την πρόληψη της μελλοντικής ανάπτυξης των τριχών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *